Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)
Τομέας Τουρισμού

Ομάδα Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Σύντομη Περιγραφή

O απόφοιτος των της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των ΙΕΚ, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Γνωρίζοντας την μαγειρική, στοιχεία ζαχαροπλαστικής καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.


Αναλυτική περιγραφή Δικαιολογητικά

O απόφοιτος των της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των ΙΕΚ, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, δύναται να εργάζεται σε Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, οποιασδήποτε μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών του.

Τα επαγγελματικά προσόντα που αποκτά ο απόφοιτος της εν λόγω ειδικότητας συνίστανται στα ακόλουθα:

  • Μέριμνα για την επάρκεια σε κατάλληλες πρώτες ύλες για την παρασκευή των εδεσμάτων σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Τροφοδοσίας και τον ιδιοκτήτη/Διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας.
    • Αναζητά τις απαραίτητες και κατάλληλες πρώτες ύλες του εδεσματολογίου (μενού) στις αποθήκες και τα ψυγεία της επισιτιστικής μονάδας και υπολογίζει τις ανάγκες της κουζίνας
    • Οργανώνει την προμήθεια των απαραίτητων και κατάλληλων πρώτων υλών
    • Ελέγχει και μεριμνά για την ορθή προμήθεια και αποθήκευση των πρώτων υλών
  • Φροντίδα για τη σύνθεση και την παρουσίαση του εδεσματολογίου της επισιτιστικής μονάδας (σε συνεργασία με τον εστίαρχο (maitre), τον F&B, καθώς και τον ιδιοκτήτη/Διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας), για την παρασκευή των εδεσμάτων.
    • Συντάσσει το εδεσματολόγιο (μενού) της επισιτιστικής μονάδας και επιμελείται τον κατάλογο παρουσίασης (κάρτα) του εδεσματολογίου σε συνεργασία με τον εστίαρχο/maitre, τον F.N.B. και τον ιδιοκτήτη/Διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας
    • Οργανώνει και καθοδηγεί τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων
    • Εκτελεί και εποπτεύει την παρασκευή των εδεσμάτων του μενού
    • Διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του
  • Παράθεση και γαρνίρισμα των εδεσμάτων, αναγγελία της ολοκλήρωσης της παρασκευής τους και επιμέλεια της απρόσκοπτης λειτουργίας της κουζίνας.
    • Οργανώνει τη σειρά παράθεσης των εδεσμάτων και παραθέτει τα εδέσματα
    • Ελέγχει και επιμελείται την εμφάνιση των εδεσμάτων κατά την παράθεση διορθωτικές ενέργειες
    • Οργανώνει την κουζίνα και ελέγχει τη σωστή λειτουργία των μηχανικών μέσων

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά τα επαγγεματικά καθήκοντα της ειδικότητας.

Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5.

Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ οι οποίοι πέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέχρι την έκδοση του διπλώματος λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

  • ΓΑΛΛΙΚΑ
  • ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ι
  • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
  • ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
  • ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΙ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙΙ
  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ
  • ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ Ι
  • ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ - ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
  • ΑΓΓΛΙΚΑ
  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ IV
  • ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΙΙ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
    (*Οι ώρες της πρακτικής άσκησης θα διεξάγονται αθροιστικά μετά από την 7η εβδομάδα του τετάρτου εξαμήνου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η υλη των υπολοίπων μαθημάτων του εξαμήνου.)

Επιλέγω A.T.T.S. γιατί

  • Τα προγράμματα σπουδών εποπτεύονται από Επιστημονικούς Συνεργάτες με σημαντική ακαδημαϊκή καριέρα, επαγγελματική εμπειρία και γνώση της αγοράς εργασίας.
  • Διαθέτουμε σύγχρονες υποδομές θεωρητικής κατάρτισης, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας ώστε να είμαστε στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών και τεχνολογικών εξελίξεων.
  • Συνεργαζόμαστε στενά με τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με ιδιαίτερη δυναμική στους τομείς των προσφερόμενων ειδικοτήτων.
  • Έχουμε δημιουργήσει ευέλικτα προγράμματα για τη διευκόλυνση καταβολής των διδάκτρων.
  • Μέσω του επιστημονικού μας προσωπικού έχουμε αναπτύξει συνεργασίες διασύνδεσης με τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
  • Παρέχουμε επιπρόσθετες υπηρεσίες στους σπουδαστές μας (συμβουλευτική υποστήριξη, συμμετοχή σε ημερίδες – συνέδρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.ά).
  • Εποπτεύουμε τη διαδικασία μάθησης σε όλα τα στάδιά της, ελέγχουμε την πρόοδο των σπουδαστών μας και εφαρμόζουμε σύστημα αξιολόγησης, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας.

Γίνε σπουδαστής στο ATTS και διεκδίκησε το μέλλον σου, με την καλύτερη κατάρτιση !


Συμπληρώστε τη Φόρμα Ενδιαφέροντος ή κάλεστε μας στο +30 22416 01380 και ενημερωθείτε άμεσα, εύκολα και δωρεάν για την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει από όπου και αν βρίσκεστε.

Βρες την ειδικότητα που σου ταιριάζει !

Θα ήθελα πληροφορίες για την Ειδικότητα του Τεχνικού Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)

Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)